Definita cuvantului fosfoproteide
FOSFOPROTEÍDE s. f. pl. proteine, esteri ai acidului fosforic cu diverși aminoacizi. (< fr. phosphoprotéides)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fosfoproteide
stréde (strédie), s.f. sg. 1. (înv. și reg.) miere care se scurge de la sine din fagure; ravac. 2. (înv. și reg.) fagure de miere. 3. (reg.) ceară sde albine. 4. (înv.; în forma: strighe) substanță rășinoasă dulce, secretată de unele plante sau arbori; suc dulce. 5. (reg.) drojdie de vin uscată. Vezi definitia »
CERVÍDE s. n. pl. familie de erbivore rumegătoare, cu coarne osoase, pline, ramificate, care se schimbă anual: cerbul. (< fr. cervidés) Vezi definitia »
GARGOUILLADE [-GU-IÁ-DĂ] s.f. (coregr.) mici cercuri ale piciorului urmate de o săritură. (< fr. gargouillade) Vezi definitia »
SUBÎNTÍNDE, pers. 3 subîntinde, vb. III. Tranz. (Despre coarde și unghiuri) A delimita un arc de cerc. – Sub1- + întinde. Vezi definitia »
BÁDE s. m. (Pop.) 1. Termen de respect cu care cineva se adresează unui bărbat mai în vârstă de la țară. ♦ (La vocativ) Termen cu nuanță de ironie sau de amenințare cu care cineva se adresează unui bărbat, indiferent de vârstă. Ha, ha! măi badeo, mi-ai căzut la mână acu! (ALECSANDRI). 2. Termen cu care femeile de la țară se adresează bărbatului iubit; p. ext. iubit, ibovnic. [Art.: badea] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z