Definita cuvantului fotofobie
FOTOFOBÍE s. f. hipersensibilitate a ochiului la lumină. (< fr. photophobie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fotofobie
REFLÉCȚIE s.f. 1. Cugetare, meditație, gândire. 2. Reflexie (1). [Gen. -iei, var. reflecțiune s.f. / cf. fr. réflexion, lat. reflexio]. Vezi definitia »
PIELOGRAFÍE, pielografii, s. f. (Med.) Radiografie a rinichilor, a bazinetelor și a ureterelor. [Pr.: pi-e-] – Din fr. pyélographie. Vezi definitia »
CAMPTOCORMÍE s.f. (Med.) Sindrom caracterizat prin încovoierea spatelui ca urmare a unei contracturi. Vezi definitia »
REÁCȚIE s.f. 1. Faptul de a reacționa; atitudine, manifestare ca răspuns la ceva. 2. Răspuns nemijlocit al materiei vii la acțiunea unui excitant. 3. Transformarea uneia sau a mai multor substanțe chimice cu ajutorul unor agenți externi sau al altor substanțe chimice. 4. Efect egal și de sens contrar, opus cauzei care produce o acțiune. ♦ Reacție nucleară = ansamblu de fenomene prin care un nucleu atomic ciocnit de o particulă grea sau de un foton suferă o schimbare a structurii sale. ◊ Reacție în lanț = proces care se poate reînnoi prin el însuși pentru că o parte a produsului e întotdeauna în stare a reimpulsiona reacția. [Gen. -iei, var. reacțiune (3) s.f. [în DN]. / cf. fr. réaction, germ. Reaktion, rus. reakțiia]. Vezi definitia »
DEDENTÍȚIE, dedentiții, s. f. (Med.) Pierdere a dinților (la bătrânețe). – Din fr. dédentition. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z