Definita cuvantului fotofor
FOTOFÓR, -OÁRE I. adj. care poartă, care are o sursă de lumină. II. s. n. lampă electrică portativă care se prinde de casca celui care o poartă (mineri, speologi etc.). ◊ lampă frontală folosită în otorinolaringologie. III. s. m. organ luminos la coleoptere și la unele animale marine. (< fr. photophore)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fotofor
FUITUITÓR, fuituitoare, s. n. Baston de lemn cu care se împing cartușele de exploziv și fuituiala în găurile de mină. [Pr.: -tu-i-.Var.: fultuitór s. n.] – Fuitui (reg. „a îndesa” < magh.) + suf. -tor. Vezi definitia »
DEPĂRTĂTÓR, depărtătoare, s. n. Instrument chirurgical utilizat pentru îndepărtarea țesuturilor dintr-o plagă operatorie. – Depărta + suf. -ător. Vezi definitia »
DILATATÓR, -OÁRE I. adj. care dilată. ◊ (despre mușchi) care servește pentru a dilata pereții cavităților pe care se inserează. II. s. n. instrument chirurgical cu care se lărgește un orificiu sau o cavitate. (< fr. dilatateur, lat. dilatator) Vezi definitia »
pisătór, pisătoáre, s.n. și f. (reg.) 1. (s.n.) băț special cu care se tescuiesc strugurii. 2. (s.n.) mai de lemn pentru bătut. 3. (s.f.) planșetă de lemn pentru tocat carnea; fund. 4. (s.f.) unealtă pentru zdrobit fructe, sâmburi. Vezi definitia »
TEZAURIZATÓR, tezaurizatori, s. m. (Rar) Persoană care tezaurizează. [Pr.: -za-u-] – Tezauriza + suf. -tor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z