Definita cuvantului fotogramă
FOTOGRÁMĂ s. f. 1. fotografie (din avion, satelit etc.) pe baza căreia se pot face măsurători precise asupra obiectului înregistrat. 2. (cinem.) fiecare element fotografic care intră în alcătuirea unui plan (4). (< fr. photogramme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fotogramă
fetícă (pop., fam.) s. f., g.-d. art. fetícăi, pl. fetíci Vezi definitia »
CATÉDRĂ s.f. 1. Masă specială, ridicată de obicei pe o estradă, de unde profesorul explică lecția. ◊ A vorbi (ca) de la catedră = a vorbi savant, afectat. ♦ Tron arhieresc, din piatră sau din lemn, instalat în biserica principală a unei eparhii. 2. post în învățământ, funcție de profesor. ♦ Unitate de bază în învățământul superior, în cadrul căreia se desfășoară activitatea didactică, metodică și de cercetare științifică la o disciplină. ♦ (Fig.) Profesorat, învățământ. [< lat. cathedra – jeț, fr. cathedre]. Vezi definitia »
PROZOPLÁSMĂ s. f. țesut vegetal patologic provocat de paraziți. (< fr. prosoplasme) Vezi definitia »
BULÍNĂ1, buline, s. f. 1. Capsulă în care se pune un praf luat ca medicament; cașetă; p. ext. praful medicamentos împreună cu capsula lui. 2. Petic rotund de hârtie dată pe o parte cu gumă arabică, cu care se lipesc plicuri, dosare etc. 3. Desen rotund imprimat pe țesături. [Var.: bulín s. n.] – Din ngr. bulíni. Vezi definitia »
LACTESCÉNȚĂ s. f. stare a unui lichid lactescent. (< fr. lactescence) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z