Definita cuvantului fovea
FOVÉA s. f. 1. (anat.) gaură mică, depresiune. ◊ depresiune a retinei, situată în centrul petei galbene, care constituie zona cea mai sensibilă. 2. gropiță pe suprafața unor semințe, a unor organe ale plantelor. (< fr. fovéa)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fovea
Operatiunea de sale and lease-back, o varianta a contractului de leasing, reprezinta vânzarea de catre o întreprindere (care va deveni locatar/utilizator) a unor imobilizari catre o societate de creditare (locatorul/ finantatorul), urmata de preluarea lor imediata în regim de leasing. Acest tip de operatiuni este foarte atractiv pentru întreprinderi din simplul motiv ca prin intermediul unui astfel de contract acestea pot beneficia de o infuzie importanta de lichiditati ce poate fi utilizata pentru investitii pe termen lung sau pentru capital de lucru, pastrând pe toata perioada de leasing drepturile de utilizare ale imobilizarilor respective. Vezi definitia »
CÂNDEA, Romulus (1886-1973, n. Avrig, jud. Sibiu), istoric și teolog român. M. coresp. al Acad. (1929). Prof. univ. la Sibiu, Cernăuți și Cluj. Cercetător al istoriei bisericești („Concordate. Un capitol de istorie politică”, „Biserica ardeleană în anii 1916-1918”). Vezi definitia »
PROCREÁ vb. I. intr., tr. A zămisli, a naște; a concepe; a se reproduce. [Pron. -cre-a, p.i. 3,6 -creează, ger. -creând, part. -creat. / < fr. procréer, it., lat. procreare]. Vezi definitia »
haleá adv. – (Înv.) În funcție activă, în slujbă. Tc. halya, hala. Sec. XVIII, termen de administrație, fără circulație reală (Șeineanu, II, 200). Vezi definitia »
acceá (-éle), s. f. – Monedă veche de aramă, bătută în Moldova, în 1573, de domnul Ioan Vodă cel Cumplit. < Tc. akça (DAR). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z