Definita cuvantului fracționat
FRACȚIONÁT, -Ă adj. divizat în fracțiuni. ♦ (chim.) distilare ~ă = separare dintr-un amestec a lichidelor care au puncte de fierbere diferite, colectându-le separat după temperaturile lor de fierbere; cristalizare ~ă = separare a substanțelor dintr-un amestec, folosind diferența lor de solubilitate într-un dizolvant. (< fracționa)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fracționat
ALUMINIZÁT, -Ă, aluminizați, -te, adj. (Despre metale) Care a fost acoperit cu un strat protector de aluminiu. – V. aluminiza. Vezi definitia »
NEANEXÁT, -Ă, neanexați, -te, adj. Care nu este alipit, alăturat, adăugat, atașat la ceva; nealăturat. ♦ (Despre teritorii) Care nu este încorporat (prin violență). [Pr.: ne-a-] – Ne- + anexat. Vezi definitia »
SENIORÁT s. n. vârstă a unui sportiv senior2; perioadă în care cineva practică un sport ca senior2. (< fr. séniorat) Vezi definitia »
SCĂLĂMBĂIÁT, -Ă adj. v. scălâmbăiat. Vezi definitia »
REDRESÁT, -Ă, redresați, -te, adj. 1. Care a revenit la poziția sau în situația normală (de la început). ♦ Fig. Care s-a îndreptat, a revenit pe calea cea bună. 2. (Despre curentul electric) Care a suferit o transformare prin redresare. – V. redresa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z