Definita cuvantului fragmentism
FRAGMENTÍSM s. n. tendință literară dezvoltată în primii ani ai sec. XX, care prefera scurte fragmente de proză. (< it. frammentismo)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fragmentism
PLURALÍSM s. n. 1. Concepție filozofică potrivit căreia lumea ar fi formată dintr-o pluralitate de realități de sine stătătoare, independente unele de altele. 2. Principiu al democrației care preconizează necesitatea existenței mai multor forțe social-politice (partide, sindicate, organizații religioase etc.) interpuse între membrii societății și putere, ca o condiție și o garanție a limitării puterii, a funcționării democrației. ♦ P. gener. Orice concepție care, într-un domeniu determinat, admite o multiplicitate de factori echivalenți, de principii etc. care nu pot fi reduse la unitate; stare de lucruri caracterizată prin existența acestei multiplicități. – Din fr. pluralisme. Vezi definitia »
TARANTÍSM s. n. manifestare isterică convulsivă atribuită mușcăturii tarantulei. (< fr. tarentisme, it. tarantismo) Vezi definitia »
ACTIVÍSM s.n. 1. Propagandă activă în serviciul unei doctrine politice, al unui partid etc. 2. Atitudine morală care pune accentul pe necesitățile vieții și pe acțiune mai mult decât pe principiile teoretice. [< fr. activisme]. Vezi definitia »
UTILITARÍSM s.n. Concepție care reflectă interesele și stările de spirit ale burgheziei liberale engleze din epoca înfloririi capitalismului în Anglia (sec. XIX). ♦ Teorie etico-filozofică care consideră utilitatea, folosul personal drept criteriu al moralității comportării oamenilor. [< fr. utilitarisme]. Vezi definitia »
CAPITALÍSM, S. N. 1. Sistem social bazat pe recunoașterea drepturilor naturale, individuale și inalienabile, ce includ drepturile de proprietate, in care absolut toate resursele naturale și mijloacele de producție sunt deținute in regim de proprietate privată. In capitalism statul este separat complet de economie in același mod in care statul este separat de religie. Capitalismul este singurul sistem social cunoscut de om ce este compatibil cu piata libera și cu libertatea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z