Definita cuvantului franceină
FRANCEÍNĂ s. f. colorant cu mare stabilitate la lumină, cu care se vopsește mătasea în diferite nuanțe de roșu. (< fr. francéine)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu franceină
GLICOLÍZĂ s.f. Descompunere a glucidelor în ficat și în mușchi. [< fr. glycolyse, cf. gr. glykys – dulce, lysis – desfacere]. Vezi definitia »
TRAHEÍTĂ s. f. inflamație a mucoasei traheii (1). (< fr. trachéite) Vezi definitia »
șoátră, șoátre, s.f. (reg.) gheată sau pantof uzat. Vezi definitia »
GRÉVĂ, greve, s. f. Încetare organizată a activității într-una sau mai multe întreprinderi, instituții etc., cu scopul de a determina pe patroni sau guvernul, autoritățile să satisfacă unele revendicări (economice, politice etc.). ◊ Greva foamei = refuzul de a mânca, folosit de cineva în semn de protest. – Din fr. grève. Vezi definitia »
PÁSTĂ, paste, s. f. Materie densă cu aspect omogen, rezultată de obicei din măcinarea unor substanțe și din amestecul lor (cu un lichid) până la obținerea consistenței dorite. ◊ Pastă de dinți = preparat farmaceutic întrebuințat la spălarea dinților. Paste făinoase = produse alimentare, de diferite forme și dimensiuni, obținute prin uscarea unui aluat nedospit din făină de grâu. ♦ Culoare (folosită în pictură) de obicei preparată cu ulei. ♦ Lac de unghii cu aspect omogen. – Din ngr. pásta, germ. Pasta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z