Definita cuvantului microstructură
MICROSTRUCTÚRĂ, microstructuri, s. f. Structură a materialelor, observată cu ajutorul microscopului sau prin alte procedee. ◊ (În sintagma) Microstructură socială = totalitatea relațiilor personale și interpersonale și a rețelelor de integrare care definesc existența socială a unui individ. – Din fr. microstructure.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu microstructură
EOBIOGENÉZĂ s. f. totalitatea proceselor care au dus la apariția vieții. (< eo- + biogeneză) Vezi definitia »
fléică (fléici), s. f. – Bucată de carne pentru grătar. Germ. (săs.) Fleckén (DAR). Vezi definitia »
ANAGRÁMĂ s.f. Schimbare a ordinii literelor unui cuvânt (mai ales ale unui nume propriu sau unei fraze) pentru a se obține un alt cuvânt sau o altă frază; cuvânt obținut prin anagramare. ♦ Enigmă în versuri formată din două părți, prima dedicată cuvântului de bază, iar a doua definind cuvântul obținut prin anagramare. [< fr. anagramme, cf. gr. ana – în altă ordine, gramma – literă]. Vezi definitia »
ARIERPLÁJĂ s.f. (Geol.) Porțiune de plajă situată între linia atinsă de apele cele mai mari și baza falezei. [<fr. arrière-plage]. Vezi definitia »
MORFOSINTÁXĂ s. f. descriere a regulilor de combinare a morfemelor pentru formarea cuvintelor, a sintagmelor și frazelor. (< fr. morphosyntaxe) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z