Definita cuvantului front
FRONT1 s. n. 1. teritoriu pe care se poartă luptele într-un război. ◊ grupare operativ-strategică constituită din forțe militare numeroase, sub o comandă unică, destinată ducerii unor operații de amploare. 2. formație de militari, sportivi etc. în linie. 3. (fig.) grup organizat de oameni în vederea unei lupte comune. 4. (arhit.) fațata principală a unei clădiri, latura dinspre stradă a unei parcele. ◊ perete în care se execută tăierea rocilor sau a minereurilor. ♦ ~ de lucru = existența condițiilor pentru ca echipele specializate de lucrători să-și poată desfășura activitatea de execuție. 5. (met.) zonă de separație a două mase de aer cu proprietăți diferite. 6. (fiz.) ~ de undă = totalitatea punctelor până la care ajunge o oscilație la un moment dat. 7. (herald.) centrul părții superioare a unui scut. (< fr. front)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu front
SEMISAVÁNT s.m. Semidoct. [După fr. démi-savant]. Vezi definitia »
ADRESÁNT, -Ă, adresanți, -te, s. m. și f. Destinatar. – Germ. Adressant. Vezi definitia »
SOCIALIZÁNT, -Ă adj. (Rar) Care tinde să transforme proprietatea privată în proprietate socială. [Cf. fr. socialisant]. Vezi definitia »
DEGRESÁNT, -Ă, degresanți, -te, adj., s. m. 1. Adj. Care degresează. 2. S. m. Substanță întrebuințată pentru degresare. – Din fr. dégraissant. Vezi definitia »
SUBZISTÉNT, -Ă adj. Care subzistă, care se menține. [Cf. fr. subsistant]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z