Definita cuvantului funerar
FUNERÁR, -Ă adj. referitor la funeralii. ♦ urnă ~ă = urnă în care se păstrează cenușa unui mort incinerat; piatră ~ă (sau monument) ~ = lespede sau monument pe mormântul cuiva. (< fr. funéraire, lat. funerarius)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu funerar
TRIHEBDOMADÁR, -Ă adj., s. n. (publicație) care apare de trei ori pe săptămână. (< fr. trihebdomadaire) Vezi definitia »
JOCULÁR, -Ă adj. glumeț. (< lat. iocularis) Vezi definitia »
scămár s.n. (reg.) custură sau gealău cu care se ia scama de pe scânduri sau geluiește pentru prima dată. Vezi definitia »
SEMINÁR s. n. 1. (în unele țări) instituție de învățământ teologic. ♦ ~ pedagogic = instituție de învățământ pentru pregătirea cadrelor didactice. 2. formă de instruire a studenților pe bază de dialog, lucrări, ore de studiu practice, organizate pe grupe de studenți și efectuate sub conducerea unui profesor, asistent etc. ♦ ~ internațional = reuniune internațională consacrată dezbaterii de către experți a unei teme de interes specific. 3. cerc de studii organizat pe lângă o organizație de partid, o organizație de masă sau o instituție, pentru pregătirea membrilor săi. (< fr. séminaire, lat. seminarium) Vezi definitia »
REFRACTÁR, -Ă adj. 1. (despre materiale) rezistent la temperaturi înalte. 2. (fig.; despre oameni și s.) care se împotrivește; nesupus, rebel. (< fr. réfractaire, lat. refractarius) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z