Definita cuvantului furuncul
FURÚNCUL s. n. inflamație purulentă locală a pielii; buboi. (< lat. furunculus, după fr. furoncle)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu furuncul
FUNÍCUL1 s. m. 1. nume dat celor trei diviziuni principale ale măduvei spinării. ◊ formație anatomică cu aspect de cordon. 2. (biol.) cordon care leagă ovulul cu placenta. (< fr. funicule, lat. funiculus) Vezi definitia »
FURÚNCUL, furuncule, s. n. Inflamație purulentă a foliculilor firelor de păr ca urmare a unei infecții cu stafilococi, care poate prinde țesuturile învecinate, provocând leziuni întinse ale pielii; abces, buboi. – Din lat. furunculus. Cf. fr. furoncle. Vezi definitia »
ÎMPREJÚRUL prep. (Construit cu gen.; arată spațiul înconjurător în raport cu cineva sau cu ceva) În jurul... Se adunase lume împrejurul casei. – Din împrejur. Vezi definitia »
Cuvântul ȘLEAPĂ desemnează amestecul de apă și ninsoare de la începutul iernii sau de la sfârșitul ei. Nu-i cunosc etimologia și originea (poate din germ. SCHLAMPE, -N = FEMEIE NEÎNGRIJITĂ, ȘLEAMPĂTĂ sau din SCHLAMPEREI, -EN = DEZORDINE, NEGLIJENȚĂ). Cred că e defectiv de plural. Se folosea în zona Brașovului-Sibiului, în copilăria mea, acum vreo 35-50 de ani. Poate se mai folosește și acum , dar eu nu mai trăiesc acolo de peste 30 de ani. Vezi definitia »
NELALÓCUL adj., adv. (Urmat de un adj. pos.) (Care este, se desfășoară etc.) în mod nepotrivit, altfel de cum ar fi normal. – Ne- + la + loc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z