Definita cuvantului galet
GALÉT s. m. 1. fragment mic de rocă, piatră, cu muchiile rotunjite de acțiunea mării sau a torenților. 2. rolă metalică montată între două piese în mișcare, pentru a le micșora frecarea. ◊ piesă la mașina de filat mătase artificială care întinde firul la ieșirea din baia de filare. 3. element de tranformator electric, de forma unui inel, cu mai multe spire de înfășurare. 4. secțiune a unui comutator rotativ. (< fr. galet)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu galet
AMANÉT, amanete, s. n. Obiect de preț predat cuiva drept garanție a restituirii unei datorii; garanție, zălog, gaj. ♦ (Înv.) Ostatic. – Tc. emanet. Vezi definitia »
ȘEVALÉT s.n. Suport de lemn pe care își fixează pictorii pânza sau cartonul când pictează. [Pl. -turi, -te. / < fr. chevalet]. Vezi definitia »
ANSERMET, Ernest (1883-1969), compozitor, dirijor și muzicolog elvețian. Promotor al muzicii contemporane. Lucrări teoretice („Bazele muzicii în conștiința umană”). Vezi definitia »
INDISCRÉT, -Ă, indiscreți, -te, adj. Care nu este discret, care caută să afle și să se amestece în mod nedelicat și cu curiozitate în secretele cuiva (împărtășindu-le și altora). ♦ Care este lipsit de discreție, de rezervă, de reținere în relațiile cu oamenii. – Din fr. indiscret, lat. indiscretus. Vezi definitia »
REGRÉT s.n. Părere de rău; remușcare. [Pl. -te. / < fr. regret]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z