Definita cuvantului galiard
GALIÁRD s. n. fiecare dintre extremitățile punții superioare a unei nave. (< fr. gaillard)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu galiard
landlórd (engl.) [pron. léndlord] (lan-dlord / land-lord) s. m., pl. landlórzi Vezi definitia »
BYRD [bə:d], Richard Evelyn (1888-1957), aviator și explorator polar american. A survolat pentru prima oară în lume Polul Nord (1926). A condus patru expediții în Antarctica. În prima expediție (aviatică) din 1928-1930, survolează și Polul Sud (1929) și fundează staíunea de cercetări Little America. Vezi definitia »
STEWARD s.m. Persoană din serviciul auxiliar al unei (aero)nave cu atribuția de a servi echipajul sau pasagerii. [Pron. stiúard. / < engl. steward]. Vezi definitia »
monocord (‹ gr. μονόχορδον [monochordon], „o singură coardă”), instrument cordofon ciupit, care a servit lui Pitagora pentru experiențe acustice. O coardă întinsă peste o cutie de rezonanță* lungă și subțire (împărțită în intervale* prin semne) putea fi prescurtată sau prelungită cu ajutorul unui căluș* mobil. Denumirea de m. a fost utilizată și atunci când instr. i s-au adăugat mai multe coarde (în sec. 11 are 8-19 coarde). Din sec. 14 începe procesul de transformare a m. în clavicord*. Sin.: canon (1). V. qanûn. Vezi definitia »
bulevard, bulevarde s. n. (iron. – la fotbal) apărare ușor penetrabilă de către atacul advers. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z