Definita cuvantului blucă
BLÚCĂ, bluci, s. f. (Reg.) Bulgăraș, cocoloș, bulz.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu blucă
ȚÂRȚÂRÁTICĂ s. f. (În expr.) Poamă țârțâratică = varietate de struguri cu boabe mărunte și gust acrișor. – Din țârțâră + suf. -at-ică. Vezi definitia »
CRISOFENÍNĂ, crisofenine, s. f. Colorant galben pentru bumbac, lână și mătase. – Din fr. chrysophénine. Vezi definitia »
PARÁFĂ s. f. 1. trăsătură sau trăsături cu care se termină de obicei o iscălitură. 2. semnătură prescurtată; pecete cu semnătura cuiva. (< fr. paraphe) Vezi definitia »
POMÁDĂ s. f. 1. preparat cosmetic, din diferite substanțe grase, pentru îngrijirea părului sau a pielii. 2. unguent. (< fr. pommade) Vezi definitia »
ȚEÁVĂ, țevi, s. f. Piesă de metal, de material plastic, de cauciuc etc., de formă cilindrică și goală în interior, cu lungime mare în raport cu diametrul ei exterior, realizată prin deformare plastică, prin turnare sau prin sudură și având numeroase întrebuințări. ◊ Țeavă de extracție = țeavă de oțel cu diametrul relativ mic, utilizată la sondele de extracție a petrolului în vederea formării unei conducte. ♦ (La armele de foc) Cilindru de oțel prin care trece proiectilul. ♦ Tub cilindric sau conic, folosit în întreprinderile textile ca suport pentru înfășurarea firelor. – Din sl. cĕvĩ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z