Definita cuvantului gastrocel
GASTROCÉL s. n. hernie a stomacului. (< fr. gastrocèle)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu gastrocel
FEL, feluri, s. n. 1. Posibilitate de a fi, de a acționa etc. 2. Soi, varietate, gen. mod. sort (dintr-un produs). ◊ Loc. adj. Fel de fel sau de tot felul = diferit, variat, felurit. ◊ Loc. adv. Nici un fel de... = deloc. La fel = deopotrivă, asemenea, egal, întocmai, aidoma. ◊ Expr. De felul meu (sau tău, său etc.) = a) din fire, ca temperament; b) din punctul de vedere al originii, al provenienței; c) de profesiune, de meserie. De fel din... = de neam, de origine, de loc. originar din... În felul cuiva = într-un mod propriu cuiva. Un fel de... = un lucru asemănător cu..., ceva care vrea să fie sau să pară... A face felul (cuiva) = a) a omorî, a distruge (pe cineva); b) a cauza (cuiva) un rău; c) (pop. și fam.) a dezvirgina. ♦ (Reg.) Chef, poftă. 3. Obicei, datină, tradiție. 4. Sortiment de mâncare sau de băutură. – Din magh. féle. Vezi definitia »
crenél (crenéluri), – Deschizătură îngustă în partea superioară a unui turn. Fr. créneau (pentru paralelismul inel-anneau). – Der. crenela, vb. (a pune creneluri). Vezi definitia »
ZULUFÉL, zulufei, s. m. (Rar) Diminutiv al lui zuluf.Zuluf + suf. -el. Vezi definitia »
MEZÉL, mezeluri, s. n. (Mai ales la pl.) Nume generic dat mai multor preparate alimentare din carne, de tipul salamului. – Din tc. meze. Vezi definitia »
ALBEȘTII DE MUSCEL, com. în jud. Argeș; 4.931 loc. (1991). Reșed. com. este satul Bughea de Sus. Expl. de calcare numulitice folosite în lucrări ornamentale la construcțiile arhitectonice monumentale. Rezervație geologică („Granitul de Albești”) și paleontologică (punct fosilier – calcare numulitice care conservă crabi, echinide, dinți fosili de rechini). Turism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z