Definita cuvantului gater
GÁTER s. n. ferăstrău mecanic pentru tăierea buștenilor, a marmurii etc. (< germ. Gatter)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu gater
CHARPENTIER [șarpãtié], Gustave (1860-1956), compozitor francez. Tendință veristă (opera „Louise”, suite simfonice, imnuri); întemeietorul Conservatorului Popular din Paris. Vezi definitia »
FLÚIER, fluiere, s. n. 1. Instrument muzical popular de suflat, alcătuit dintr-un tub subțire de lemn prevăzut cu găuri. 2. Instrument mic, mai ales de metal, cu care se fluieră; fluierătoare. 3. (Tehn.) Dispozitiv cu ajutorul căruia se pot emite diferite sunete, făcând să treacă prin el un curent de gaze sau de aburi, întrebuințat mai ales pentru semnalizare. 4. Șuierătură, fluierătură. 5. (Pop.) Gambă; tibia. [Pr.: -flu-ier] – Cf. alb. floere. Vezi definitia »
DIAMANTIFÉR, -Ă adj. (Despre zăcăminte, minerale, terenuri) Care conține diamante. [< fr. diamantifère]. Vezi definitia »
MONOCÉR, monoceri, s. m. Animal (fabulos) cu un singur corn. – Din fr. monocère. Vezi definitia »
HACKER s.m. 1. Persoană foarte pasionată de calculatoare, care deține cunoștiinte avansate de utilizare a acestora. 2. Persoana foarte pasionată de tehnologie și de înțelegerea modului in care funcționează diferite dispozitive. 3. În general termenul desemnează o persoană motivată de dorința de a înțelege lucrurile în profunzime. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z