Definita cuvantului gelivație
GELIVÁȚIE s. f. gelifracție. (< fr. gélivation)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu gelivație
ATOPÍE s. f. (Med.) Predispoziția personală sau familială de a produce anticorpi de tip IgE ca răspuns la doze mici de alergene, de obicei proteine, și de a dezvolta simptome tipice de astm, rinoconjunctivită sau eczemă (conform terminologiei Academiei Europene de Alergologie și Imunologie Clinică – EAACI). – Din fr. atopie, gr. atopia. Vezi definitia »
HEROINOMANÍE s.f. Toxicomanie cu heroină. [Pron. -ro-i-. / < fr. héroïnomanie]. Vezi definitia »
ASCÍDIE s.f. 1. Animal marin cu corpul în formă de sac, care trăiește fixat de stânci. 2. Organ în formă de cupă, constituit din unele frunze ale plantelor carnivore. [< fr. ascidie, cf. gr. askidion – săculeț]. Vezi definitia »
PORCĂRÍE, porcării, s. f. 1. Crescătorie de porci (1). 2. (Reg.; la sg. cu sens colectiv) Preparate din carne de porc (1). 3. Fig. (Fam.) Murdărie mare, loc sau lucru murdar; faptă sau vorbă indecentă, grosolană, necinstită. ♦ Lucru prost făcut. – Porc + suf. -ărie. Vezi definitia »
IMBRICÁȚIE s. f. ornament sculptat în relief, pictat sau traforat, care imită solzii de pește sau țiglele de pe un acoperiș. (< fr. imbrication) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z