Definita cuvantului general
GENERÁL2 I. adj. 1. comun, aplicabil unui mare număr de persoane, ființe sau obiecte dintr-o anumită categorie. ◊ care privește pe toți, la care ia parte multă lume. 2. universal. ◊ care privește, se ocupă de ceva în linii mari, în ceea ce are esențial. ◊ (despre noțiuni) care rezultă dintr-o generalizare. 3. care are loc, există pe o mare întindere. 4. (despre funcții, grade etc.) de rang superior; care poartă răspunderea unei direcții, a unei instituții, întreprinderi etc. II. s. n. categorie desemnând unitatea trăsăturilor fundamentale, esențiale ale unei clase de obiecte și procese, care se manifestă ca lege a existenței și dezvoltării acestora. (< fr. général, lat. generalis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu general
SUBSTANTIVÁL, -Ă adj. Care ține de substantiv sau de natura lui. ♦ adv. În funcție de substantiv, ca substantiv. [Cf. fr. substantival]. Vezi definitia »
SERÁL, -Ă adj. De seară; (despre forme de învățământ) care are loc, se desfășoară seara. [< it. serale]. Vezi definitia »
CROMOZOMÁL / CROMOZOMIÁL, -Ă adj. referitor la cromozomi; cromozomic. (< engl. cromosomal) Vezi definitia »
șacál (șacáli), s. m. – Mamifer carnivor sălbatic, asemănător cu lupul (Canis aureus). – Var. înv. ceacal. Fr. chacal, var. (sec. XVIII) direct din tc. çakal. Vezi definitia »
UNGHINÁL, -Ă, unghinali, -e, adj. (Zool.) Care aparține unghiei, privitor la unghie. – Din fr. unguinal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z