Definita cuvantului genocopie
GENOCÓPIE s. f. fenotip care poate fi produs de diferite gene. (< germ. Genokopie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu genocopie
ODOMETRÍE s. f. Tehnică a măsurării distanțelor parcurse (pe jos). – Din fr. hodométrie. Vezi definitia »
COLECISTECTOMÍE s. f. ablațiune a vezicii biliare. (< fr. cholécystectomie) Vezi definitia »
RADIOAUTOGRAFÍE s. f. 1. metodă roentgenologică de verificare a prezenței substanțelor radioactive în glandele hormonale. 2. imagine obținută pe un film radiografic după injectarea și localizarea într-un organ a unui izotrop radioactiv. (< engl. radioautography) Vezi definitia »
VOPSELĂRÍE s. f. v. MINIU. Oxid de plumb, de culoare roșie-portocalie, insolubil în apă, folosit la vopselărie. [DEX '98] Vezi definitia »
DECLARÁȚIE, declarații, s. f. 1. Mărturisire, afirmare deschisă a unor convingeri, opinii sau sentimente; ceea ce afirmă cineva cu un anumit prilej. ◊ Verb de declarație = verb care denumește acțiunea de a vorbi sau de a gândi. ♦ Act oficial prin care se aduce la cunoștință, se întărește o măsură luată; notificare. ♦ Mărturie, depoziție a unui martor. ♦ Relatare făcută în scris de către o persoană către un organ al administrației de stat, prin completarea unui formular; (concr.) formularul pe care se face această relatare. ♦ Formă de tratat internațional. 2. (În sintagma) Declarație de război = încunoștințare prealabilă și oficială făcută de un stat către alt stat cu privire la începerea războiului împotriva acestuia. [Var.: declarațiúne s. f.] – Din fr. déclaration, lat. declaratio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z