Definita cuvantului ginkgo
GÍNKGO s. m. arbore ornamental, falnic, din familia coniferelor, originar din China, cu frunze bilobate, dispuse în evantai. (< fr. ginkgo)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ginkgo
FANDÁNGO s. n. dans popular spaniol de perechi, cu un ritm vioi și pasionat, acompaniat de chitară și castaniete; melodia corespunzătoare. (< fr., sp. fandango) Vezi definitia »
EMBARGÓ s.n. 1. Act prin care un stat interzice în caz de conflict ieșirea din porturile sale a navelor străine sau reține forțat bunurile de orice fel aparținând unui stat străin și le sechestrează. 2. Interzicerea de către un guvern a importului de mărfuri în țara respectivă sau a exportului de mărfuri, aur etc. din țara respectivă. [Pl. -uri, acc. și embárgo. / < fr., sp. embargo]. Vezi definitia »
IMÁGO s. f. 1. ultimul stadiu, adult, în metamorfoza insectelor. 2. (psihan.) reprezentare inconștientă, încărcată de valori afective, ce se referă la un personaj cu care subiectul a întreținut relații. (< fr. imago) Vezi definitia »
PRURÍGO s. n. denumire generică pentru dermatoze alergice caracterizate prin erupții însoțite de prurit. (< fr., lat. prurigo) Vezi definitia »
HIDÁLGO s. m. nobil spaniol. (< fr., sp. hidalgo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z