Definita cuvantului giorno
GIÓRNO loc. adv. a ~ = ca ziua; luminat a ~ = luminat cu lămpi multe. (< it. giorno)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu giorno
IRENO- Element prim de compunere savantă, cu semnificația „pace”, „pacific”, „pacificator”. [< it. ireno-, cf. gr. eirene]. Vezi definitia »
BRUNO, Giordano (1548-1600), filozof renascentist italian. Întemnițat de Inchiziție în 1592, a fost ars pe rug la Roma, ca eretic. Sub influența neoplatonismului italian, el preconiza să nu se folosească decît rațiunea pentru a cunoaște lumea. În dialogurile sale („Despre cauză, principiu și unitate”, „Despre infinit, univers și lumi”), a expus o filozofie panteistă (natura este „Dumnezeu în lucruri”). Dezvoltînd concepția heliocentrică a lui Copernic, a susținut existența unui Univers infinit cu o infinitate de lumi. Vezi definitia »
GIÓRNO v. a giorno. [DEX '98] Vezi definitia »
MONO1- elem. mon(o)-. Vezi definitia »
DOMINÓ, dominouri, s. n. 1. Îmbrăcăminte de bal mascat, în formă de mantie lungă cu glugă. ♦ Persoană care poartă la bal o asemenea îmbrăcăminte. 2. Numele unui joc de societate care se joacă cu 28 de piese plate, dreptunghiulare, însemnate cu un număr de puncte (de la zero la șase) și pe care jucătorii le combină între ele după anumite reguli. [Acc. și: (2) dómino] – Din fr. domino. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z