Definita cuvantului girocompas
GIROCOMPÁS s. n. compas (2) giroscopic; girobusolă. (< fr. gyrocompas)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu girocompas
ALGECIRAS (ALEGESIRAS [alheθíras]), oraș în S Spaniei (Andaluzia), port la M. Mediterană; 96,9 mii loc. (1987). Export de piei, plută, spirt și roci de constr. Pescuit. Primul oraș spaniol cucerit de arabi (711). În 1906 a avut loc aici o conferință internațională, care a rezolvat în favoarea Franței și Spaniei rivalitatea franco-germană pentru stăpînirea Marocului. Conferința de la A. marchează încheierea primei crize marocane. Vezi definitia »
PÁMPAS, pampasuri, s. n. Câmpie întinsă, acoperită cu ierburi și cu tufișuri, caracteristică regiunilor cu climă subtropicală și temperată din America de Sud. [Var.: pámpa s. n.] – Din fr. pampa. Vezi definitia »
TERÁS s. m. varietate de struguri hibrizi cu boabe mici, negre, cu miezul incolor și moale. ◊ vin din acești struguri. (< fr. terras) Vezi definitia »
vas cu mâner și buză de scurgere în care se pune apă sau vin la masă, carafă Vezi definitia »
PRIPÁS, pripasuri, s. n. 1. (Înv. și pop.) Pui de animal domestic. 2. (Pop.; în loc. adj.) De pripas = a) (despre animale domestice) care rătăcește de colo până colo, fără stăpân; p. ext. luat drept zălog, drept garanție (până la recuperarea pagubei produse în semănături străine); b) (despre copii) părăsit, abandonat; p. ext. nelegitim; c) (despre oameni) venit din altă parte; străin, venetic. 3. (Reg.) Despăgubire plătită pentru o vită care a produs stricăciuni în semănături străine. – Din sl. pripasŭ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z