Definita cuvantului grifon
GRIFÓN s. m. 1. (mit.) monstru cu corp de leu înaripat, cu cap și gheare de vultur. ◊ motiv decorativ reprezentând un astfel de monstru. 2. pasăre răpitoare din țările calde, mare, asemănătoare vulturului, cu corpul aproape pleșuv și gâtul îmbrăcat într-un guler de pene. 3. specie de câine de vânătoare cu păr lung și aspru, cu barbă și mustăți bogate. (< fr. griffon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu grifon
PERLÓN s. n. Fibră textilă din polimer sintetic, de tipul relonului; material textil confecționat din această fibră. – Din germ. Perlon, fr., rus. perlon. Vezi definitia »
ODICOLÓN, odicolonuri, s. n. (Pop.) Apă de colonie. – Din fr. eau de Cologne. Vezi definitia »
RHYTÓN s. n. vas conic din metal sau ceramică, cu vârful curbat în forma unui corn de animal, în antichitate pentru libații. (< germ. Rhyton, gr. rhyton) Vezi definitia »
sampsón (-ni), s. m. – Buldog. – Var. samson. Tc. samsun (Șeineanu, II, 312; Tiktin). Înv., se folosea mai ales ca nume de cîine. Vezi definitia »
FON, foni, s. m. (Fiz.) Unitate de măsură pentru nivelul de intensitate al unui sunet, apreciat după senzația auditivă pe care o produce acesta. – Din fr. phone. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z