Definita cuvantului guarana
GUARÁNA s. f. 1. liană care crește în Brazilia. ◊ pastă preparată din semințele de guarana (1), antinevralgic și astringent în tratamentul dizenteriei. 2. chitară în țările Americii de Sud. (< fr. guarano)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu guarana
MERLINÁ vb. tr. (mar.) a coase grandeea de marginea velei cu merlin (1). (< fr. merliner) Vezi definitia »
ALIENÁ vb. I. tr. (jur.) a înstrăina un bun (prin vânzare, cesiune). II. refl. 1. (fig.) a deveni ostil societății, a se simți izolat. 2. a înnebuni. (< fr. aliéner, lat. alienare) Vezi definitia »
MOINÁ, pers. 3 moinează, vb. I. Refl. și intranz. A se face moină, a începe să se dezghețe. – Din moină. Vezi definitia »
INTERNÁ vb. I. tr., refl. a (se) instala în spital pentru tratament sau operație. II. tr. 1. a încredința unui institut specializat pe un minor sau pe cineva suferind de o anomalie fiziologică sau psihică. 2. a închide (pe cineva) într-un lagăr, într-un ospiciu etc., pentru a fi ținut sub supraveghere. (< fr. /s'/interner) Vezi definitia »
IMPREGNÁ, impregnez, vb. I. Tranz. și refl. (Adesea fig.) A (se) îmbiba cu o substanță (lichidă) pentru a căpăta impermeabilitate, rezistență etc. – Din fr. imprégner, lat. impraegnare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z