Definita cuvantului guverna
GUVERNÁ vb. tr. 1. a exercita autoritatea politică; a conduce un stat. ◊ a dirija, a conduce o navă. 2. a-și domina, a-și stăpâni (sentimentele, pasiunile etc.) 3. (despre sentimente, gânduri) a exercita o influență puternică. 4. (gram.) a impune, a cere un caz, o anumită construcție. (< fr. gouverner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu guverna
(persoana) care se tine de cuvant, isi respecta angajamentul luat, promisiunea facuta. Vezi definitia »
DRENÁ vb. I. tr. 1. A usca prin drenuri un teren mlăștinos. 2. A scurge puroiul dintr-o rană printr-un dren. [< fr. drainer]. Vezi definitia »
BACTRIANA (BACTRIA), regiune istorică în Asia Centrală (Afghanistan, Turkmenia, Tadjikistan și Uzbekistan), inclusă de Cirus I în Imp. Persan. Cucerită de Alexandru cel Mare, pe terit. ei a luat naștere în sec. 3-2 î. Hr. un regat elenistic independent. Vezi definitia »
REVACCINÁ, revaccinez, vb. I. Tranz. A vaccina din nou pentru a reactualiza, a întări sau a prelungi efectul primei vaccinări. – Din fr. revacciner. Vezi definitia »
Persoana fizica sau de preferat persoana juridica prinsa in flagrant care bea alcool mai mult decat il lasa buzunarul... sau ficatul... Pe scurt alcoolic. Notoriu ar fi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z