Definita cuvantului hardpan
HARDPAN [Pr. -PEN] s. n. strat compact de pământ care se formează pe solurile argiloase, imediat sub adâncimea de lucru a plugului. (< engl. hardpan)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hardpan
TRANSSIBERIÁN, -Ă I. adj. situat dincolo de, care străbate Siberia. II. s. n. cale ferată, tren care traversează Siberia meridională de la Moscova până la Vladivostok. (< fr. transsibérien) Vezi definitia »
CINEROMÁN s. n. 1. roman scris în vederea adaptării cinematografice. 2. roman sub formă de fotografii sau de desene care se succed, ori de colaje pe bandă. (< fr. ciné-roman) Vezi definitia »
BOIAN 1. Porțiune înaltă a C. Române, în S acesteia, între Olt și Vedea, drenată de Călmățuiul teleormănean, limitată la N de Platforma Cotmeana și la S de Dunăre. Alt. max.: 171 m. Cereale și plante ind. 2. Cultură materială din neoliticul mijlociu, răspîndită în Muntenia și SE Transilvaniei (în mileniul 5-4 î. Hr.), caracterizată prin mai multe faze de dezvoltare și printr-o ceramică variat decorată. Denumită după așezarea de pe grădiștea Ulmilor din mijlocul fostului lac Boian, jud. Călărași. Vezi definitia »
COMESEÁN, -Ă, comeseni, -e, s. m. și f. Persoană care stă la masă împreună cu altcineva, care mănâncă la o masă comună; conviv. [Var.: conmeseán, -ă s. m. și f.] – Co- + mesean (după fr. commensal). Vezi definitia »
corván (-ne), s. n. – (Înv.) Cutia milelor, la biserici. Ngr. ϰορβανᾶς, cf. rus. korvan (Cihac, II, 73). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z