Definita cuvantului helcogen
HELCOGÉN, -Ă adj. care generează ulcer. (< germ. hel-kogen)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu helcogen
1.termen folosit de Jean Gottmann in anul 1961, in lucrarea sa cu acest titlu, pentru desemnarea concentrarii urbane din nord-estul S.U.A.,in lungul litoralului atlantic , pe o lungime de aproape 850km , in care numeroase orase graviteaza in jurul marilor centre polarizatoare , fiecare fiind o puternica aglomeratie urbana ; New York, Philadelphia, Baltimore,Pitsburgh, Washinton. Statisticile arata ca aceasta uriasa concentrare urbana grupeaza peste 50 milioane locuitori, mai mult de o cincime din populatia activa a S.U.A., aproape o treime din venituri si salarii, un sfert din populartia industriala etc. Se utilizeaza de asemenea pentru a desemna orice arie urbana supradimensionala care a evoluat gradat prin unirea structurilor metropolitane si a oraselor, si care opereaza ca un sistem urban polinuclear. 2. termen generic folosit pentru desemnarea celor mai mari concentrari urbane. Vezi definitia »
HEPATOGÉN, -Ă adj. De origine hepatică, generat de ficat. [< fr. hépatogène]. Vezi definitia »
POLISTIRÉN, polistireni, s. m. Material plastic solid, incolor sau slab gălbui, transparent, foarte rezistent din punct de vedere chimic și electric, care se întrebuințează în electrotehnică, în industria cablurilor și la fabricarea multor obiecte de larg consum. – Din fr. polystyrène, engl. polystyrene, rus. polistiren. Vezi definitia »
SPASMOGÉN, -Ă adj. Care provoacă spasme. [< fr. spasmogène]. Vezi definitia »
DEMIMONDÉN, -Ă adj. Referitor la lumea femeilor ușoare; de femeie ușoară. // s.f. Femeie cu moravuri îndoielnice; demimondă. [< fr. demi-mondaine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z