Definita cuvantului heliotrop
HELIOTRÓP2 I. s. m. 1. materie colorantă solubilă în apă, folosită la vopsitul bumbacului. 2. ulei eteric din florile de heliotrop1. 3. varietate de calcedonie, de culoare verde-închis, din care se fac obiecte ornamentale. II. s. n. instrument geodezic de semnalizare dintr-o oglindă plană care reflectă razele Soarelui la o mare distanță. (< fr. héliotrope)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu heliotrop
PIROSCÓP s.n. Instrument cu care se poate observa dacă o temperatură a atins un anumit grad. [Pl. -scoape. / < fr. pyroscope, cf. gr. pyr – foc, skopein – a privi]. Vezi definitia »
TAHISTOSCÓP, tahistoscoape, s. n. Aparat cu ajutorul căruia se prezintă unei persoane, pentru un timp foarte scurt, diferite desene, cuvinte, litere etc., în vederea studierii atenției, percepției, a unor procese senzoriale etc. – Din fr. tachistoscope. Vezi definitia »
STATOSCÓP s. n. instrument de măsură, sensibil, care arată cele mai mici schimbări de altitudine ale unui avion. (< fr. statoscope) Vezi definitia »
OFTALMOSCÓP s. n. instrument folosit în oftalmoscopie. (< fr. opthalmoscope) Vezi definitia »
FILIGRANOSCÓP, filigranoscoape, s. n. Baie mică de sticlă în care se umezesc timbrele pentru a le studia filigranul. – Din fr. filigranoscope. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z