Definita cuvantului heliotrop
HELIOTRÓP2 I. s. m. 1. materie colorantă solubilă în apă, folosită la vopsitul bumbacului. 2. ulei eteric din florile de heliotrop1. 3. varietate de calcedonie, de culoare verde-închis, din care se fac obiecte ornamentale. II. s. n. instrument geodezic de semnalizare dintr-o oglindă plană care reflectă razele Soarelui la o mare distanță. (< fr. héliotrope)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu heliotrop
TELESCÓP s.n. Instrument optic folosit pentru observarea aștrilor, al cărui obiectiv este o oglindă mare concavă. [< fr. téléscope, cf. gr. tele – departe, skopein – a observa]. Vezi definitia »
SPECTROHELIOSCÓP, spectrohelioscoape, s. n. (Astron.) Aparat pentru observarea Soarelui în lumină monocromatică [Pr.: -li-o-] – Din fr. spectrohélioscope. Vezi definitia »
ISOSCÓP s.n. Tub electronic asemănător cu orticonul, având în loc de condensator un dispozitiv generator de câmp electric și în care fasciculul de electroni este modulat. [Pl. -scoape. / < germ. Isoskop]. Vezi definitia »
CROMOSCÓP s. n. 1. aparat optic pentru reproducerea în culori a clișeelor ortocromatice. 2. cinescop folosit la transmisiunile de televiziune în culori. (< fr. chromoscope) Vezi definitia »
dop, dopuri s. n. 1. penis. 2. bărbat scund și gras. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z