Definita cuvantului hibridiza
HIBRIDIZÁ vb. tr. 1. a hibrida. 2. (fiz.) a obține, prin contopire, dintr-un număr de orbitali atomici același număr de orbitali, cu energie și geometrie identică. (< germ. hybridisieren)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hibridiza
INDUSTRIALIZÁ vb. I. tr. A dezvolta industria; a introduce tehnica mașinistă în anumite procese de muncă; a transforma un proces de producție meșteșugărească într-un proces de producție întemeiat pe tehnica mașinistă modernă. ♦ tr., refl. A deveni sau a face (un stat, o țară etc.) să devină industrial, să treacă la marea industrie mașinistă. ♦ A transforma o materie primă în produse industriale. [Pron. -tri-a-. / cf. fr. industrialiser]. Vezi definitia »
LIZÁ vb. tr. a efectua o liză. (< fr. lyser) Vezi definitia »
PROFESIONALIZÁ, profesionalizez, vb. I. Tranz. și refl. (Rar) A face să capete sau a căpăta un caracter profesional; a face să devină sau a deveni o profesiune. [Pr.: -si-o-] – Profesional + suf. -iza. Vezi definitia »
MUNTENIZÁ, muntenizez, vb. I. Refl. A-și însuși felul de a fi sau de a vorbi al muntenilor (1). – Muntean + suf. -iza. Vezi definitia »
PARALELIZÁ vb. tr. 1. a dispune paralel. 2. a face o comparație între două sau mai multe fenomene în desfășurare. (< fr. paralléliser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z