Definita cuvantului hidrant
HIDRÁNT s. n. dispozitiv de închidere-deschidere a apei din conducte, sub presiune, la care se pot racorda unul sau mai multe furtunuri. (< fr. hydrante, germ. Hydrant)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hidrant
ANABOLIZÁNT, -Ă adj., s. n. (medicament) care activează anabolismul. (< fr. anabolisant) Vezi definitia »
avant- Prefix împrumutat din fr., și care se aplică unui mic număr de cuvinte neol., pentru a indica o poziție care o precedă (în timp sau în spațiu) pe cea indicată de cuvîntul simplu: avantgardă, s. f.; avantpost, s. n.; avantpremieră, s. f.; avantscenă, s. f. Vezi definitia »
sunt întotdeauna cu titlu oneros. 2. Contracte cu titlu oneros si cu titlu gratuit. În contractele cu titlu oneros fiecare din părți urmăreste un interes material, stipulând primirea unei anumite prestații în schimbul aceleia pe care o face, urmărind deci realizarea unui folos patrimonial. În contractele cu titlu gratuit numai o singură parte procură celeilalte un folos patrimonial, fără a urmări realizarea unei contraprestaŃii echivalente.(manual Drept Civil) Vezi definitia »
DEPLASAMÉNT s.n. Greutatea volumului de apă pe care îl dislocă o navă. ♦ Greutatea totală a unei nave. [Pl. -te. / < fr. déplacement]. Vezi definitia »
prezént (prezéntă), adj.1. De față, existent. – 2. (S. n.) Timp actual. – 3. (S. n. rar) Cadou, dar. Fr. présent.Der. prezenta, vb., din fr. présenter; prezență, s. f., din fr. présence; prezentabil, adj., din fr. présentable. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z