Definita cuvantului minister
MINISTÉR, ministere, s. n. 1. Organ central al administrației de stat care conduce o anumită ramură a activității statului și care este condus de un ministru; instituția respectivă; p. ext. clădirea în care își are sediul această instituție. 2. (Înv.) Funcție de ministru. 3. (Înv.) Guvern. – Din fr. ministère.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu minister
MONȘÉR s. m. (Franțuzism fam.) Termen familiar cu care o persoană se adresează unui bărbat. – Din fr. mon cher. Vezi definitia »
PETROLIÉR, -Ă, petroliere, adj. (Despre produse) Care ține de petrol (1), care provine din petrol; (despre ramuri industriale, instalații, procese tehnologice etc.) care extrage sau prelucrează petrolul (1), privitor la extragerea și la prelucrarea petrolului. ◊ Tren (sau vas, tanc) petrolier (și substantivat, n.) = tren (sau vas, tanc) care servește la transportat petrol. – [Pr.: -li-er] – Din fr. pétrolier. Vezi definitia »
METANIÉR, metaniere, s. n. Cargobot folosit la transportarea metanului lichefiat. [Pr.: -ni-er] – Din fr. méthanier. Vezi definitia »
MINIFRIGIDÉR s. n. frigider mic, alimentat de la acumulatorul autoturismului. (< mini1- + frigider) Vezi definitia »
ȘALUTIÉR s. n. ambarcație ușoară destinată pescuitului în largul mării. (< fr. chalutier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z