Definita cuvantului hidromineral
HIDROMINERÁL, -Ă adj. 1. referitor la apele minerale. 2. referitor la echilibrul hidric și mineral al organismului. (< fr. hydrominéral)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hidromineral
INSTRUMENTÁL, -Ă adj. 1. (Muz.) Făcut, executat cu ajutorul instrumentelor. 2. Complement circumstanțial instrumental = complement circumstanțial care arată prin ce mijloc se îndeplinește o acțiune. [Cf. fr. instrumental]. Vezi definitia »
BIENÁL, -Ă adj. Care durează, se dezvoltă doi ani. ♦ (Despre plante) Care înflorește și fructifică la doi ani după însămânțare. ♦ Care apare, are loc sau se întâmplă o dată la doi ani. [Pron. bi-e-. / < fr. biennal, cf. lat. bis – de două ori, annus – an]. Vezi definitia »
AHMADI-AL ~, oraș în Kuwait, la SE de capitală; 285. mii loc. (1985, cu suburbiile). Mari expl. de petrol (descoperit în 1946). Sediul companiei „Kuwait Oil Co.”. Legat prin conducte cu portul Mina-al-Ahmadi (G. Persic) din apropiere, unde există o mare rafinărie și cu zăcămîntul Burgan. Uzină de desalinizare a apei de mare. Vezi definitia »
NEUTRÁL, -Ă, neutrali, -e, adj. 1. (Rar) Neutru (1). 2. (Despre sensul cuvintelor) Care este indiferent față de genul (feminin sau masculin) indicat de forma cuvântului; care se poate referi la obiecte de orice gen. 3. (Chim.; rar) Neutru (4). [Pr.: ne-u-] – Din lat. neutralis, it. neutrale. Vezi definitia »
CROMOZOMIÁL, -Ă adj. v. cromozomal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z