Definita cuvantului ministru
MINÍSTRU, miniștri, s. m. Înalt funcționar de stat, membru al guvernului, care conduce un minister. – Din lat. minister, -tri, fr. ministre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ministru
CĂLDĂRARU, com. în jud. Argeș; 3.459 loc. (1991). Vezi definitia »
LANAMÉTRU, lanametre, s. n. Aparat cu care se determină finețea fibrelor textile. – Din fr. lanamètre. Vezi definitia »
OFTALMOMÉTRU, oftalmometre, s. n. 1. Instrument care servește la măsurarea razelor de curbură a corneei în diferite direcții, folosit în special pentru determinarea astigmatismului. 2. Instrument folosit pentru determinarea distanței vizibilității distincte a ochiului. – Din fr. ophtalmomètre. Vezi definitia »
BRAGADIRU 1. Com. în Sectorul Agricol Ilfov, în Cîmpia Română, pe rîul Sabar; 5.033 loc. (1991). Expl. de petrol și de balast. Mat. de constr. (prefabricate din beton, cărămidă), conserve de legume și fructe, băuturi alcoolice, spirt și drojdie. Fabrică de nutrețuri combinate. 2. Com. în jud. Teleorman, pe rîul Vedea; 5.504 loc. (1991). Vezi definitia »
NIVELMÉTRU s.n. 1. Instrument topografic cu care se determină diferența de nivel dintre mai multe puncte. 2. Aparat pentru măsurarea nivelului unui lichid sau a unui material solid dintr-un recipient. [< nivel + -metru]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z