Definita cuvantului hipocalciurie
HIPOCALCIURÍE s. f. diminuare a cantității de calciu conținut în urină. (< fr. hypocalciurie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hipocalciurie
SOCIOLOGÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul descrierii structurii și fiziologiei societății, al relațiilor interumane în cadrul grupurilor sociale, precum și al instituțiilor din societatea dată. [Pr.: -ci-o-] – Din fr. sociologie. Vezi definitia »
SEMICOLONÍE s.f. Țară formal independentă, dar care de fapt se află în stare de dependență politică și economică față de un stat imperialist. [Gen. -iei. / < semi- + colonie]. Vezi definitia »
NUMEROTÁȚIE s.f. Numerotare. [Gen. -iei. / cf. fr. numérotation]. Vezi definitia »
liturghíe (liturghíi), s. f.1. Slujbă, mesă. În biserica ortodoxă, fiecare din cele trei slujbe diferite, uzuale în prezent: cea a Sf. Vasile cel Mare, de zece ori pe an (duminicile din postul mare, Joia Mare, sîmbăta din Săptămîna Patimilor, în ajunul Crăciunului, de Bobotează și de Sf. Vasile); cea a Sf. Grigore, în 25 martie și în toate zilele de post, afară de duminici; și cea a Sf. Ioan Gură de Aur, în restul zilelor. – 2. Liturghier. – 3. Pîine sfințită în formă de colac; se dă preotului și dascălului. – Var. leturghie.Mr., megl. liturghie „anafură”. Ngr. λειτουργία (Murnu 33; Sandfeld 21), parțial din sl. liturgija (Vasmer, Gr., 89), cf. sb. leturgija.Der. leturghioară, s. f. (prescură); liturghisi, vb. (a face slujbă), din ngr. λειτουργῶ, sl. liturgisati; liturgic, adj., din fr.; liturghier, s. n. (cartea care conține liturghia). Vezi definitia »
xénie2 (epigramă) (-ni-e) s. f., art. xénia (-ni-a), g.-d. art. xéniei; pl. xénii, art. xéniile (-ni-i-) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z