Definita cuvantului histonă
HISTÓNĂ s. f. proteină cu proprietăți bazice, în nucleul celulelor. (< fr. histone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu histonă
BOBÍNĂ (‹ fr.) s. f. 1. Suport cilindric sau tubular din lemn, metal, carton etc. servind la înfășurarea firelor, a semitorturilor, a peliculei de film sau a benzilor; p. ext. ansamblu format din acest suport și firele, semitorturile etc., înfășurate pe el. 2. B. electrică = element de circuit electric format din spire conductoare în serie, cu sau fără miez feromagnetic, ce produce un cîmp magnetic sau în care se induce o tensiune electromotoare. B. de inducție = transformator electric cu miez feromagnetic deschis, a cărui înfășurare primară este parcursă de un curent continuu întrerupt periodic. B. de deflexie = pereche de bobine (2) ce poate determina o deviație a unui fascicul de electroni analogă cu cea produsă de acțiunea unui cîmp magnetic. Vezi definitia »
LÁMĂ2 s.f. Animal rumegător din familia cămilei, care trăiește în regiunile de munte ale Americii de Sud. [< fr. lama, cf. peruv. llama]. Vezi definitia »
ROZANILÍNĂ s.f. Bază azotată ai cărei derivați sunt culori care vopsesc fibra animală. [< fr. rosaniline]. Vezi definitia »
păftălíță, păftălíțe, s.f. (reg.) s.f. (reg.) păftăluță, pafta mică. Vezi definitia »
ECOMORFÓZĂ s. f. modificare a unor caractere morfologice ale plantelor sub influența factorilor mediului natural. (< fr. écomorphose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z