Definita cuvantului idiotrofism
IDIOTROFÍSM s. n. (biol.) proprietate a unor organisme de a-și asigura propria nutriție. (< fr. idiotrophisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu idiotrofism
COLONIALÍSM s.n. Politică de exploatare economică, națională etc. pe care o duce un stat colonialist pentru a-și extinde sau exploata mai mult coloniile sale; (p. ext.) politică de subjugare dusă de un stat într-o țară supusă influenței lui economice. [Cf. fr. colonialisme, rus. kolonializm]. Vezi definitia »
BROMÍSM s.n. Intoxicație cu săruri de brom. [< fr. bromisme]. Vezi definitia »
COOPERATÍSM s. n. 1. sistem economic care atribuie un rol important cooperației. 2. curent în economie potrivit căruia capitalismul ar putea fi înlocuit cu un nou regim social-economic, pe cale pașnică, prin generalizarea treptată a cooperației de consum. (< fr. coopératisme) Vezi definitia »
PREDETERMINÍSM s. n. teorie care consideră că actele de voință ale omului și desfășurarea evenimentelor istorice ar fi de mai înainte determinate de către puterea divină. (< fr. prédéterminisme) Vezi definitia »
BUDÍSM s. n. religie asiatică, care, considerând viața un izvor de iluzii și suferințe, propovăduiește renunțarea la orice plăceri și atingerea repaosului absolut (nirvana) prin contemplare și asceză. (< fr. bouddhisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z