Definita cuvantului ihtiol
IHTIÓL s. n. ulei sulfuros, din roci care conțin fosile de pești, folosit în tratamentul diverselor boli de piele. (< fr. ichtyol)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ihtiol
HUMÍCOL, -Ă adj. (despre organisme) care trăiește în humus. (< fr. humicole) Vezi definitia »
CONTRÓL, controale, s. n. 1. Analiză permanentă sau periodică a unei activități, a unei situații etc. pentru a urmări mersul ei și pentru a lua măsuri de îmbunătățire. ◊ Lucrare de control = lucrare scrisă prin care se verifică periodic cunoștințele elevilor sau ale studenților. Cifră de control = exponent care indică limitele cantitative ale producției. Punct de control = loc fix (la marginea unui oraș, a țării etc.) unde organele autorității supraveghează îndeplinirea formalităților legale de către cei care trec. Control obștesc = formă de control social, specifică țărilor socialiste, care se exercită de către masele largi de oameni ai muncii și de reprezentanții organizațiilor de masă și obștești. ♦ Supraveghere continuă (morală sau materială); stăpânire, dominație. ♦ Putere de dirijare a propriilor sale gesturi și mișcări. 2. Instituție sau grup de persoane care supraveghează anumite activități. 3. (La pl.) Registru de evidență a personalului (și animalelor) unei unități militare. – Din fr. contrôle. Vezi definitia »
ZAMBÓL, zamboale, s. n. (Înv. și reg.) Coș împletit din papură sau din rogoz; zimbil. – Cf. zimbil. Vezi definitia »
parasól, parasóluri, s.n. (înv. și reg.) 1. umbrelă de soare. 2. parașută. 3. apărătoare împotriva muștelor. 4. aripă de avion monoplan. Vezi definitia »
PETRÍCOL, -Ă adj. (despre plante, moluște) care crește pe, sau preferă locurile pietroase. (< fr. pétricole) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z