Definita cuvantului incarna
INCARNÁ vb. tr., refl. 1. a (se) întrupa. ◊ (fig.) a (se) prezenta, a da, a lua o formă precisă, materială. 2. (despre unghii) a intra, a crește în carne. (< fr. incarner, lat. incarnare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu incarna
ANNAPURNA, numele a patru vîrfuri din masivul Himalaya (Nepal); A. I (8.087 m), despărțit de Dhaulagiri prin valea Kali Gandak; a fost escaladat în 1950 de expediția franceză a lui M. Herzog și L. Lachenal; primul vf. de peste 8.000 m cucerit de om. A. II (7.937 m), cucerit în 1960. A. III (7.577), cucerit în 1961. A. IV (7.524 m), cucerit în 1955. Vezi definitia »
ANÁ, anale, s. f. Frânghie de care sunt suspendate cârligele carmacelor. ♦ Frânghie cu plute care se agață de marginea superioară a mrejelor și a altor plase pescărești. – Et. nec. Vezi definitia »
IKEBÁNA s.f. Cea mai veche formă a artei japoneze de a aranja florile. [< fr., it., engl. ikebana – cuvânt japonez]. Vezi definitia »
IMPORTUNÁ, importunez, vb. I. Tranz. (Livr.) A plictisi sau a stingheri pe cineva cu stăruințele sau cu prezența sa. – Din fr. importuner. Vezi definitia »
FISIONÁ, fisionez, vb. I. Tranz. A diviza, a scinda un nucleu atomic în mai multe fragmente (cu mase de valori comparabile). [Pr.: -si-o-] – Din fisiune. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z