Definita cuvantului incret
INCRÉT s. n. increție. (< germ. Inkret)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu incret
PRIMÉT s.n. (Liv.) Primul exemplar dintr-o carte intrat în bibliotecă. [< lat. primus, după dublet]. Vezi definitia »
PICHÉT3 I. s. n. 1. (în trecut) punct întărit la frontiera unei țări unde stă de pază un detașament de grăniceri. ◊ mic detașament de soldați destinat să fie folosit în primul rând în caz de pericol. o~ de incendiu = subunitate de pompieri organizată în cadrul unei instituții sau întreprinderi. 2. ~ de grevă = detașament de greviști, care, stând la poarta întreprinderilor sau a instituțiilor, previn pe cei din afară de declararea grevei și împiedică pe spărgătorii de grevă să acționeze. II. s. m. țăruș de lemn pentru a marca un punct (pe un traseu etc.). (< fr. piquet, germ. Pikett, rus. piket) Vezi definitia »
BOURGET [burjé], cel mai mare lac din Franța, situat la 231 m alt., într-o reg. muntoasă calcaroasă din Alpi, la N de orașul Chambéry; 44 km2. Ad. max.: 145 m. Comunică cu Ronul prin canalul Savières, lung de 4 km. Pe malul său se află stațiunea climaterică Aix-les-Bains. Vezi definitia »
BASÉT s.m. Specie de câine de vânătoare cu corpul lunguieț și labele scurte, cu pete roșietice sau negre, specializat în scoaterea din vizuină a vulpilor și a bursucilor. [< fr. basset]. Vezi definitia »
BORDET [bordé], Jules (1870-1961), microbiolog belgian. Împreună cu O. Gengou, a descoperit bacilul tusei convulsive. A pus la punct metoda de imunizare împotriva acestei boli și a elaborat reacția de fixare a complementului, utilizată apoi la depistarea sifilisului (reacția B.-Wassermann). Premiul Nobel (1919). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z