Definita cuvantului mithraism
MITHRAÍSM s. n. Religie antică bazată pe cultul zeului persan al luminii și adevărului. – Var. (după alte surse) mitraism. – Din engl. Mithraism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mithraism
INTERVENȚIONÍSM s.n. 1. Amestec al unui stat în treburile interne ale altui stat. 2. Doctrină economică potrivit căreia statul intervine pe piața internă pentru a exercita o influență asupra prețului mărfurilor, asupra raportului dintre cerere și ofertă. [Pron. -ți-o-. / < fr. interventionnisme]. Vezi definitia »
DILETANTÍSM s. n. Faptul de a se ocupa ca diletant de o ramură a artei, a științei sau a tehnicii. ♦ (Peior.) Lipsă de pregătire temeinică, de seriozitate sau de însușiri necesare, dovedite de cineva în propriul domeniu de activitate. – Din fr. dilettantisme. Vezi definitia »
URBANÍSM s. n. 1. urbanistică. 2. urbanitate. (< fr. urbanisme) Vezi definitia »
ȘAMANÍSM s.n. Cultul spiritelor, în special al celor rele, raspândit și astăzi la unele triburi din Indonezia, Oceania, America și Africa. [< fr. chamanisme]. Vezi definitia »
absenteísm s. f. 1. absență frecventă și nemotivată dintr-un loc de muncă. 2. mod de exploatare a pământului printr-un intermediar. 3. neparticiparea la alegeri sau la ședințe politice. ◊ ~ parlamentar = practică folosită de deputații opoziției constând în neparticiparea la sesiunile parlamentului, pentru întârzierea sau blocarea adoptării unor legi. (< fr. absentéisme, engl. absenteeism) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z