Definita cuvantului mitică
MITÍCĂ, mitici, s. m. Persoană superficială și neserioasă. – Din n. pr. Mitică.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mitică
CAPCANĂ (‹ tc.) s. f. 1. Dispozitiv pentru prinderea unor animale; cursă2 (1). 2. (FIZ.) C. magnetică = dispozitiv pentru crearea unui cîmp magnetic cu o anumită configurație, destinat izolării și menținerii plasmei într-un spațiu limitat. V. stelarator, tokamak. C. de vid = dispozitiv de construcție specială, încărcat cu azot și lichid și utilizat în instalațiile de vid pentru mărirea randamentului acestora. Vezi definitia »
NECHIBZUÍNȚĂ, nechibzuințe, s. f. Lipsă de judecată, de cumpănire; p. ext. faptă nesocotită, nesocotință, ușurință. – Ne- + chibzuință. Vezi definitia »
fleșcăiálă s.f. (reg.) 1. lapoviță, fleașcă. 2. (înv.) palmă, fleașcă. Vezi definitia »
córacă1. Scarlatină. – 2. Angină. Ngr. ϰόραϰας „corb” (Tiktin). Termen înv. de medicină, ieșit din uz. Vezi definitia »
PARÁDĂ s.f. 1. Trecere în revistă a unor trupe care defilează; (p. ext.) ceremonie. ♦ (Fig.) Exhibare (ridicolă) a unui sentiment pe care nu-l simți cu adevărat. ◊ A face paradă de ceva = a se făli cu ceva. 2. (Sport) Parare, evitare a unei lovituri. ◊ Paradă-ripostă = ansamblu de mișcări care duc repede pe un scrimer din apărare direct în atac. [Pl. -rade, -răzi. / < fr. parade, cf. sp. parada – oprire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z