Definita cuvantului infibulație
INFIBULÁȚIE s. f. operație la unele populații primitive pentru a suprima contactul sexual, prin unirea cu ajutorul unui inel a labiilor și a prepuțului. (< fr. infibulation)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu infibulație
CONTUMACÍE s. f. Absență nejustificată de la judecată a inculpatului ◊ Loc. adv. În contumacie = în lipsă, fără a fi fost prezent la proces. – Din fr. contumace, lat. contumacia. Vezi definitia »
PROSTRÁȚIE s. f. Stare (patologică) de indiferență totală față de lumea înconjurătoare, cauzată de o slăbire extremă a forței fizice și psihice; imposibilitate de a reacționa la excitațiile externe; apatie. – Din lat. prostratio, -onis, fr. prostration. Vezi definitia »
NEUROPLEGÍE s.f. Stare patologică manifestată prin scăderea sau dispariția tonusului sistemului nervos. [Gen. -iei. / < fr. neuroplégie, cf. gr. neuron – nerv, plege – lovire]. Vezi definitia »
STRÍDIE, stridii, s. f. Specie de moluscă lamelibranhiată comestibilă, cu valvele inegale, care trăiește fixată pe stânci în mările calde și temperate (Ostrea edulis). – Din ngr. strídhi. Vezi definitia »
BATIGASTRÍE s. f. Situare a stomacului mai jos față de poziția normală. (<fr. bathygastrie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z