Definita cuvantului informatiza
INFORMATIZÁ vb. tr. 1. a folosi informatica în rezolvarea unor probleme. 2. a dota cu mijloace de informatică. (< fr. informatiser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu informatiza
METALIZÁ vb. tr. 1. a acoperi cu o peliculă metalică suprafața unui obiect, prin pulverizare cu ajutorul unui jet de aer. 2. a da o strălucire metalică. (< fr. métalliser) Vezi definitia »
CONTAINERIZÁ vb. tr. a introduce în container. ◊ a introduce folosirea containerelor în tehnica transporturilor. (< fr. containeriser) Vezi definitia »
ALEXANDRU I. CUZA, com. în jud. Iași, în lunca Siretului; 2.781 loc. (1991). Expl. de balast. Pînă n 1965 s-a numit Cuza Vodă. Vezi definitia »
UZÁ vb. I. 1. tr., refl. A (se) învechi, a (se) deteriora, a (se) toci (prin folosire). ♦ refl. (Fig.; despre persoane) A se epuiza, a se consuma. 2. intr. A întrebuința, a se folosi de... [< fr. user, it. usare]. Vezi definitia »
COLONIZÁ vb. tr. 1. a transforma în colonie un teritoriu, o țară. 2. a popula cu coloniști (o țară, un teritoriu cucerit). 3. a popula regiuni din propria țară cu oameni aduși din alte regiuni. ◊ a introduce o specie de vânat într-un teren în care nu a existat. (<fr. coloniser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z