Definita cuvantului infosferă
INFOSFÉRĂ s. f. sferă a unei civilizații cuprinzând canalele de comunicație prin care circulă informația necesară. (< info/rmație/ + -sferă)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu infosferă
scăfăneáță, scăfănéțe, s.f. (reg.) lovitură cu palma; palmă. Vezi definitia »
METALÓGICĂ s. f. Disciplină care studiază fundamentele logicii, sistemele logice, expresiile logice și raporturile dintre acestea. – Din fr. métalogique. Vezi definitia »
STÓLĂ, stole, s. f. 1. Rochie largă și lungă până în pământ, care se strângea pe corp cu două cordoane, unul pe sub sâni, altul deasupra șoldurilor, purtată de matroanele romane. 2. Un fel de orar1 pe care îl poartă preoții catolici în timpul slujbei religioase. – Din it., fr., lat. stola. Vezi definitia »
ZERNOÁICĂ, zernoáice, s.f. v. zârnoaică. Vezi definitia »
CONDÚCTĂ, conducte, s. f. Țeavă, ansamblu de țevi din metal, beton, lemn etc. sau instalație destinate transportului fluidelor sau materialelor pulverulente, pe un anumit traseu. ◊ Conductă electrică = conductor sau ansamblu de conductoare electrice de metal și cu lungime mare, folosit pentru efectuarea legăturilor conductive în instalațiile electrice. – Din lat. conductus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z