Definita cuvantului insolație
INSOLÁȚIE s. f. 1. afecțiune provocată de radiațiile solare asupra organismului și manifestată prin dureri de cap, febră etc. 2. stare patologică a plantelor datorită excesului de lumină sau de căldură solară. 3. iluminare a unei suprafețe de către razele solare. ◊ tratament prin expunere la soare. (< fr. insolation, lat. insolatio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu insolație
ANTROPOBIOLOGÍE s. f. antropologie. (< fr. anthropobiologie) Vezi definitia »
INERȚÍE, inerții, s. f. 1. (Fiz.) Proprietate a corpurilor de a-și păstra starea de repaus sau de mișcare în care se află atât timp cât nu sunt supuse acțiunii unei forțe exterioare. 2. Proprietate a unui sistem fizico-chimic sau tehnic de a reacționa slab sau cu întârziere la acțiunea factorilor externi. 3. Fig. Tendința unei persoane sau a unei colectivități de a rămâne în repaus, în inactivitate; lipsă de energie, indolență, apatie. 4. (Med.; în sintagma) Inerție uterină = lipsă de contracție și retractare a mușchiului uterin după naștere. – Din fr. inertie, lat. inertia. Vezi definitia »
ANEMOGAMÍE s.f. (Biol.) Anemofilie. [< fr. anémogamie]. Vezi definitia »
POLIMERÍE s. f. 1. stare a unui corp polimer. 2. (biol.) condiționare a unui caracter de mai mulți factori. (< fr. polymérie) Vezi definitia »
ALALÍE s. f. imposibilitate de a pronunța unele cuvinte sau sunete; logoplegie. (< fr. alalie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z