Definita cuvantului instituționalism
INSTITUȚIONALÍSM s. n. curent în gândirea economică care consideră că economia politică trebuie să aibă ca obiect studierea anumitor categorii ale suprastructurii politice și juridice și unele fenomene social-economice. (< fr. institutionnalisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu instituționalism
CONCEPTÍSM s. n. Școală literară spaniolă care se caracterizează prin finețea excesivă a gândirii, cultul pentru alegorie și erudiție scolastică. – Din fr. conceptisme. Vezi definitia »
PROTOCRONÍSM s. n. curent de idei care urmărește să pună în valoare anticipările creatoare pe plan universal în domeniul culturii și civilizației, pe care orice popor le poate revendica; protocronie. (< proto- + /sin/cronism) Vezi definitia »
TRINOMINALÍSM s. n. definire a noțiunilor prin folosirea a trei termeni. (< engl. trinominalism) Vezi definitia »
PROTECȚIONÍSM s. n. Politică economică a unui stat, care urmărește protejarea temporară, parțială sau totală a industriei și a agriculturii indigene prin aplicarea unui regim vamal cu tarife ridicate la mărfurile de import, prin restricții valutare etc. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. protectionnisme. Vezi definitia »
METALÍSM s.n. Teorie potrivit căreia valoarea banilor ar fi determinată de valoarea metalului din care sunt făcuți. [< germ. Metalismus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z