Definita cuvantului interes
INTERÉS s. n. 1. preocupare de a obține ceea ce este folositor, agreabil, necesar. ◊ ceea ce este util, important, care convine; folos, câștig. 2. dobândă. ♦ daune ĕ = despăgubire bănească pentru un prejudiciu. 3. (psih.) orientare activă și durabilă a cuiva spre anumite lucruri, dorință de a le cunoaște și înțelege. 4. simpatie, înclinare față de cineva. 5. plăcere provocată de ceva care ne atrage atenția, ne stârnește curiozitatea etc.; atracție. (< it. interesse, germ. Interesse, rus. interes)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu interes
TORQUES TÓR-CVES/ s. n. colier, colan metalic, în formă de torsadă terminat cu două ornamente. (< laat. torques) Vezi definitia »
REGRÉS s. n. 1. revenire de la o stare sau o formă superioară de dezvoltare la una inferioară; decădere, declin. 2. (jur.) acțiune de ~ = acțiune prin care cineva care a plătit o sumă de bani din culpa altuia se întoarce împotriva acestuia pentru recuperarea sumei plătite. (< lat. regressus, fr. régrès) Vezi definitia »
XÉRES HE/ s. n. vin de calitate superioară, originar din Spania. (< fr. xérès, germ. Xeres) Vezi definitia »
BLUES subst. Dans lent, cu caracter visător, melancolic; melodia după care se dansează acest dans, care își are originea în cântecele negrilor din America. [Pr.: bluz] – Cuv. engl. Vezi definitia »
ADPRÉS, -Ă adj. (bot.; despre perișori) strâns alipit de tulpină. (< lat. adpressus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z