Definita cuvantului interpola
INTERPOLÁ vb. tr. 1. a insera cuvinte, fraze care nu aparțin textului respectiv, în textul unui manuscris. 2. (mat.) a intercala într-un șir de valori cunoscute una sau mai multe valori determinate prin calcul. ◊ a determina valoarea unei funcții într-un punct al unui interval, cunoscând valoarea ei în extremitățile intervalului. (< fr. interpoler, lat. interpolare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu interpola
PARCELÁ, parcelez, vb. I. Tranz. A împărți un teren, o pădure etc. în parcele; a lotiza (1). – Din fr. parceller. Vezi definitia »
SOMNOLÁ, somnoléz, vb. I. Intranz. (Franțuzism) A dormita, a picoti, a moțăi. – Din fr. somnoler. Vezi definitia »
malá (malále), s. f. – Netezitoare, mistrie, răzuitoare de zidar. Tc. mala (Tiktin). – Der. mălălui, vb. (a netezi tencuiala). Vezi definitia »
EGALÁ vb. I. 1. tr., refl. A face sau a deveni egal; a fi sau a face să fie (aproape) la fel cu altul în anumite privințe. 2. tr. (Sport) A atinge același număr de puncte cu altcineva. [< fr. égaler]. Vezi definitia »
SURFILÁ, surfilez, vb. I. Tranz. A întări marginile unei țesături cu o cusătură rară, pentru a împiedica destrămarea firelor. – Din fr. surfiler. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z